Campionatul National de Slalom Paralel

Parteneri CNSPR

Feed

 

Calendar 2023

Data Locatie Organizator
29.04 Sura Mare Badiu Racing
13.05 Sibiu  
01.07 Sibiu  
19.08 Sura Mare  
16.09 Sura Mare  
07.10 Sura Mare  

We have 8 guests and no members online

Asteptata cu nerabdare de piloti, etapa a debutat cu multe surprize placute

Desi etapa a avut loc la concurenta cu etapa de Super Rally de la Constanta (cat si alte evenimente sportive automobilistice) preferate de sportivi precum Andrei Duna, Bogdan Duma sau Mihai Alexandrescu, la etapa de la Sibiu s-au inscris 33 de piloti, din care 15 juniori.

Din partea Federatiei Romane de Automobilism Sportiv a fost prezent la etapa Vicepresedintele Catalin Nicolaescu, care a participat si la decernarea premiilor Galei 2021 la Slalom Paralel.

Desfasurata sub organizarea ACS Raul Badiu Racing, in colaborare cu ACS de Automobilism Sibiu, Director Organizatoric Ciprian Luca, etapa a avut parte de o vreme perfecta de desfasurare, iar terenul pregatit temeinic (indreptat si compactat sub supravegherea lui Cipi Luca) a ajutat si el sportivii la obtinerea unor timp buni.

Transmisia a fost asigurată de comentatorul Andrei Mangalia, iar incepand cu mansa trei și pe canalul You Tube FRAS, semifinale, finale si premierea.

Pe langa instructorii sportive Sebastian Barbu, Raul Badiu, printre spectatorii prezenti la etapa remarcam pe binecunoscutul copilot Bogdan Iancu, pe pilotii Bogdan Rogoz, Patricia Sarbu-Marculet.

Verificarile tehnice au fost asigurate de ing. Dan Grunca iar Asistenta Tehnica/tractare de Ady Service.

Dintre cei 5 piloti junior debutanti, tanara Merla-Radu Alexandra- Teodora a constituit o surpriza deosebit de placuta, dupa modul in care a abordat competitia si si-a gestionat resursele, ocupand la final un valoros loc 5 la clasa juniorilor si un loc 11 in Clasamentul Open, in fata unor piloti junior si seniori cu multe participari in Campionat.

Mai mentionam la piloti juniori pentru prima data prezenti la slalom si care au trecut proba de foc a debutului, pe Tudor Silaghi (loc 16 la Open), Chircu Andrei (loc 25 Open), Susnoschi Matei (loc 26 Open) si Andrei Malaiu (loc 27 Open) pe care putem spune ca nu l-a ajutat asa de mult masina, in raport cu ceilalti juniori debutanti, dar nu trebuie sa neglijam nici pe "mai vechiul" pilot junior participant, Denis Plesa care si-a disputat in runda doi, unul din primele patru locuri la clasa juniorilor.

La capitolul seniori avem deasemenea doi piloti surpriza:

- Eduard Barloiu, care debuteaza fulminant pe un Golf III Diesel, pus la dispozitie de acelasi Ciprian Luca. Doar o serie de probleme tehnice inerente, aparute la masina proaspat achizitionata, au facut ca acesta sa piarda, la final, locul unu in Clasamentul Open.

- Zaig Paul Lucian, un pilot binecunoscut de la Rally Raid, se acomodeaza rapid cu pista pe care debuteaza, iar problemele tehnice aparute la masina lui Barloiu, il propulseaza pana la urma pe un merituos loc I la clasa 4 si locul 7 la Open.

Juniorul Alex Cazacu, “ejectat” la categoria seniori (juniorii pot detine doar un singur titlu de Campion la clasa lor) pierde in ultima manse locul 1 la Open, in fata juniorului Stefan Girleanu, cu 0,544 secunde, dar isi adjudeca locul 1 la clasa 2 seniori.

REZULTATE:

Clasa junior:

Locul   I ……….….. Stafan Girleanu

Locul  II ………..…. Mihai Pelmus

Locul III ………..…. Albert Iovan

Clasa 2:

Locul   I ………….… Alexandru Cazacu

Locul  II ……….…… Eduard Crintoiu

Locul III ……….….. Alexandra Maria Teslovan

Clasa 3:

Locul   I ………..….. Alexandru Savulescu

Locul  II ………..….. Sorin Bratu

Locul III ………..….. Stefanel Varga

Clasa 4:

Locul   I ……….……. Paul Lucian Zaig

Locul  II …………….. Eduard Birloiu

Locul III ……………. Alexandru Bodi

Clasament Femina:

Locul   I ................ Alexandra Teslovan

Locul  II ................ Alexandra Merla

Locul III ................ Alexia Apostol

Clasa Open:

Locul   I …………… Stefan Girleanu

Locul  II …………… Alexandru Cazacu

Locul III …………… Mihai Pelmus

Copyright © 2014-2022 www.slalomparalel.rallymax.ro

Toate drepturile rezervate.