Campionatul National de Slalom Paralel

Parteneri CNSPR

Feed

 

Calendar 2023

Data Locatie Organizator
29.04 Sura Mare Badiu Racing
13.05 Sibiu  
01.07 Sibiu  
19.08 Sura Mare  
16.09 Sura Mare  
07.10 Sura Mare  

We have 6 guests and no members online

Raul Badiu la o secunda respectiv o jumatate de secunda dupa Edwin Keleti si
Marco Tempestini in Clasamentul Open
Seria surprizelor o continua Danut Budai, Eduard Rogozan, Irninis Miricioiu,
Lucian Tirziu si Cristian Prie.
Prima zi rece din aceasta toamna a venit odata cu debutul etapei a V-a de CN de Slalom Paralel organizata pe circuitul Funpark Sibiu de catre ACS Performance in colaborare cu Bucur Rally & Tuning.

Alaturi de participantii obisnuiti la acest gen de competitie, spectatorii au avut bucuria sa-i vada, atat in parcul de service, cat si evoluand pe traseul de slalom, pe cativa dintre pilotii CNR: Marco Tempestini cu un Subaru STI N15, Edwin Keleti pe superperformantul Mitsubishi Evo 10, Sebastian Barbu (cu copilotul din CNR Raluca Magdas) pe Citroen C2R2, Bogdan Nastase si Octavian Tirnovean pe Dacia Logan. 29 de sportivi s-au aliniat la start pentru a-si arata abilitatile de pilotaj la aceasta etapa.

 Prima surpriza ne-o ofera tanarul Raul Badiu care se prezinta in parc cu un Subaru STI, model mai vechi, gratie gestului de o deosebita noblete al unui impatimit al curselor, pilotul CNR Florin Crisan.

Daca sensul de parcurgere este de aceasta data cel clasic (antiorar) si o mansa are doar 2.5 km, organizatorul ofera extra, dupa mansa de recunoastere, o mansa de antrenament cronometrat, in urma careia s-a stabilit grila de start.

 

La clasa juniori, cu 5 piloti inscrisi la start, Danut Budai care pierduse la mustata ultimele doua finale ale etapelor anterioare reuseste sa-l infranga de aceasta data pe Radu David. Timpii din finala sunt 1:48,716 la 1: 52,148. Chiar daca Eduard Rogozan era dupa prima mansa in urma lui Bogdan Rogoz, el reuseste sa-l infranga in finala mica pe Bogdan, clasamentul final rezultat fiind:

 

- locul I Danut Budai

- locul II Radu David

- locul III Eduard Rogozan

 

La clasa 1 de 1400cmc seniori, batalia declansata in etapa trecuta si care s-a finalizat cu rasturnarea masinii tinerei Irninis Miricioiu a continuat si in etapa aceasta. Astazi, ea a avut castig de cauza, producand surpriza etapei, invingandu-i pe Florin Bunea si pe Razvan Fogoros, dupa ce Laurean Borda a abandonat. Clasamentul arata astfel:

 

- locul I Irninis Miricioiu

- locul II Fogoros Razvan

- locul III Bunea Florin

 

La clasa 1600 cmc lupta se duce intre Simone Tempestini si Sebastian Barbu pe Citroen C2R2 si Bogdan Nastase si Octavian Tirnovean pe Dacii Logan, care se claseaza in aceasta ordine atat dupa runda I cat si la final:

 

- locul I Simone Tempestini 1:43,048

- locul II Sebastian Barbu 1:47,678

- locul III Bogdan Nastase 1:55,302

 

Clasa pana la 2000 cmc, cea mai numeroasa, cu 9 piloti inscrisi la start avea sa ofera si ea doua surprize la finele rundei I: tanarul proaspat licentiat Lucian Tirziu ocupa locul II si Cristian Prie ocupant al locului III.

In prima semifinala Cristi Prie castiga cu 1:52,470 in fata lui Lucian Tirziu (1:53,240), iar Calin Bucur castiga cu 1:51,547 la 1:53,102 in fata lui Dan Niristeanu.

Finala mica o castiga Dan Niristeanu cu 1:52,382 in fata lui Lucian Tirziu (1:52,814).

Surpriza finalei mari: Cristi Prie face o mansa de exceptie si il infrange cu 1:50,211 la 1:50,286 pe Calin Bucur, ambii inregistrand cu aceasta ocazie timpii lor cei mai buni (locurile 9 si 10 in Clasamentul Open)

Clasamentul final rezultat este:

 

- locul I Cristian Prie

- locul II Calin Bucur

- locul III Dan Niristeanu

 

Clasa 4 (peste 2000 cmc) avea sa ofere spectacolul cel mai interesant cu Edwin Keleti si Marco Tempestini impartindu-si victoriile astfel: unul la Open, celalalt la clasa.

Surpriza: au fost urmati indeaproape de Raul Badiu care isi permite sã-l infranga la timp in mansele I, II si III pe Edwin. Clasamentul final este:

 

- locul I Marco Tempestini 1:38,216 timp din finala mare

- locul II Edwin Keleti 2:14,023 probleme tehnice

- locul III Raul Badiu 1:38,707 timp finala mica

 

Clasament pe echipe:

- locul I - ACS Performance Funpark

Radu David -40.5 pct; Simone Tempestini-33 pct; Calin Bucur-24 pct.

- locul II – Pro Drive & Primaria Sibiu

Danut Budai -46,5 pct; Dan Niristeanu -20 pct; Octavian Tirnovean -15 pct.

 

Clasament Open:

- locul I Edwin Keleti

- locul II Marco Tempestini

- locul III Raul Badiu

- locul IV Simone Tempestini

- locul V Sebastian Barbu

- locul VI Danut Budai

 

Impresii dupa etapa:

Raul Badiu: Ma bucura mult rezultatul obtinut, mai ales ca eram la prima „incercare” pe aceasta masina. Multumesc mult lui Florin Crisan si Turbotechnics.

Cristi Prie: dupa experienta „nefericita” din mansa de antrenament cronometrat (rasturnare spectaculoasa cu pagube minime) rezultatele ulterioare m-au adus in culmea fericirii !!

 

Nota: au fost premiati suplimentar:

Lucian Tirziu pentru rezultatul deosebit obtinut la prima lui etapa ca pilot licentiat.

Cristi Prie pentru revenirea spectaculoasa dupa incidentul suferit.

Copyright © 2014-2022 www.slalomparalel.rallymax.ro

Toate drepturile rezervate.