Campionatul National de Slalom Paralel

Parteneri CNSPR

Feed

 

Calendar 2023

Data Locatie Organizator
29.04 Sura Mare Badiu Racing
13.05 Sibiu  
01.07 Sibiu  
19.08 Sura Mare  
16.09 Sura Mare  
07.10 Sura Mare  

We have 9 guests and no members online


O etapa cu multe abandonuri in runda II

 

Desfasurata sub organizarea ASC Scorpion Racing Team (director organizatoric Utu Badiu) si sponsorizata de catre Motor Gold + TRC Logistic ce-a de a treia etapa din cadrul Campionatului National de Slalom Paralel 2012 s-a dorit a fi intr-un fel o avanpremiere la importantul eveniment automobilistic de talie mondiala, etapa de de IRC din 19-21 iulie 2012 de la Sibiu, organizata de acelasi club. Pregatirea etapei a necesitat un volum deosebit de munca si a reunite la start un numar e 26 piloti licentiate si 4 nelicentiati dintre care 6 piloti din Campionatul National de Raliuri Dunlop 2012.

Conform Regulamentului Particulara ala etapei o mansa de concurs in runda I urma sa aiba 2,25 km, doar in runda doi urmand a se desfasura manse duble, toate in sens orar.

Clasa juniorilor cu 5 piloti inscrisi a scos in evidenta lupta acerba care se da pentru locul I intre Radu David si Danut Budai si mansa de exceptie din finala mica a lui Bogdan Rogoz (01:54,957) prestata in lupta pentru locul III cu Edy Rogozan (01:56,089).Pana in acel moment Edy conducea detasat in fata lui Bogdan (vezi si Clasamentul Open in care Edy a ocupat un neastaptat loc 9 la general in raport cu locul 12 a lui Bogdan). Clasamentul final este:

 

- locul I – Radu David

- locul II – Danut Budai

- locul III – Bogdan Rogoz

 

Clasa de 1600 cmc seniori a reunit la start 6 piloti si a consemnat dupa runda I “scoaterea din carti” (adica din primii 4 clasati) a lui Dan Nicoschi (06:06,688) de catre acelasi Bogdan Gligor pe vechiul sau Opel Kadet (06:06,109). Din pacate Bogdan forteaza fara rost in semifinala cu Csongor Szabo, rastoarana masina si abandoneaza, asigurand lui Pertisor Florin victoria in finala mica. Csongor Szabo se impune in lupta pentru locul I la clasa in fata lui Serban Tomita dar pierde locul 4 in Clasamentul Open in fata juniorului Radu David. Clasamentul final rezultat este:

 

- locul I – Csongor Szabo

- locul II – Serban Tomita

- locul III – Florin Petrisor

 

Clasa pana la 2000 cmc cu 11 concurenti inscrisi este ca de obicei cea mai numeroasa. Locul I este ocupat si de aceasata data tot de Lucian Barna, dar cu mai multe emotii, motorul acestuia inregistrand niste sincope (mers in trei cilindri) in semifinala.Adversarul sau direct Zoltan Okanyi face o cursa deosebit de rapida (locul II dupa runda I), invingandu-l in semifinala pe Horatiu Baghiu cu 03:53,295 la 03:55,122.Defectarea cutiei de viteze il obliga insa a se retrage fara lupta din finala. Clasamentul este urmatorul:

 

- locul I – Lucian Barna

- locul II – Zoltan Okanyi

- locul III – Horatiu Baghiu

 

Clasa peste 2000 cmc are inscrisi la start 4 piloti dintre care primii trei impreuna cu juniorul Radu David asigura un spectacol pe cinste in Clasamentul Open.

Simone Tempestini cat si Raul Badiu vin la slalom dupa Raliul Clujului la care ambii au stralucit, fiecare la clasa lui.

Locul I la clasa cat si la Open, la aceasta etapa, ramane insa o afacere de familie intre Marco si Simone Tempestini, in care ei isi impart astfel victoriile:

- la clasa primul este Marco dupa o lupta electrizanta in finala castigata in fata lui Simone cu 01:40,245 la 01:40,356

- la Open unde castiga Simone cu 05:06,909 in fata lui Marco 05:09,641.

- Clasamentul final al clasei 4 este:

 

- locul I – Marco Tempestini

- locul II – Simone Tempestini

- locul III – Raul Badiu

 

Clasamentul Open este:

 

- locul 1 – Simone Tempestin

- locul 2 – Marco Tempestiniu

- locul 3 – Raul Badiu

- locul 4 – Radu David

- locul 5 – Csongor Szabo

- locul 6 – Barna Lucian

- locul 7 – Danut Budai

 

Clasament nelicentiati:

 

- locul I – Andrei Fatiol

- locul II – Calin Grigorescu

- locul III – Nicolae Feraru

 

Castigatorilor au fost inmanate cupe, diplome si diferite premii de catre sponsori.

 

 

Copyright © 2014-2022 www.slalomparalel.rallymax.ro

Toate drepturile rezervate.