Campionatul National de Slalom Paralel

Parteneri CNSPR

Feed

 

Calendar 2022

Data Locatie Organizator
14.05 Sibiu  Badiu Racing
11.06 Sibiu  Pro Drive Sibiu
02.07 Sura Mare  
23.07 Sura Mare  
20.08 Sibiu  
24.09 Bucuresti  

 

We have 15 guests and no members online

Nu motorul, ci “piesa” dintre volan si scaun contează...

Stabilită de abia dupa definitivarea Calendarului Competitional de Raliuri CNRD , data de  desfaşurare a primei etape de CNSP s-a dorit a fi la distanta egală de etapa de asfalt  Transilvania Rally de la Cluj si prima etapa de CNRD, de macadam, de la Arad. Desfasurată sub organizarea ACS Pro Drive Sibiu, în tri-oul Dan Niristeanu, Sorin Tîrnovean si Dan Gruncă, (Director Organizatoric Sorin Tîrnovean), etapa s-a dovedit a fi una reusită. Pană la urmă prezenţa raliştilor a fost onorată doar de către echipa lui Vali Porcisteanu, care a  adus la start inca 5 piloţi, printre care si un mai vechi pilot de top de la Cupa Dacia, Bogdan Nastase, care doreşte să revină în CNRD la etapa de la Arad. Din partea FRAS a fost prezent de dimineaţa Utu Badiu, in noua lui calitate de Director Sportiv al FRAS. Printre spactatorii la etapa am recunoscut si pe piloţii CNRD si CNVC, Rares Tomiţa, Calin Bucur, Octavian Tîrnovean, Alin Troanca si Jean Tatu (implicat in buna desfăsurare a etapei dar si ca asistentă tehnică la tatăl sau Nicolae Tatu, (pilot in cadrul clasei 2) sau pe cei fost la slalom: Nelu Rogoz, Luci Barna, Lucian Tarziu. Exerimentatul copilot Mihai Sandu impreună cu pilotul sau Cristi Dolofanl au  făcut un reusit antrenament pentru etapa CNRD de macadam de la Arad. Iar intr-un colt al parcului de service devine o obisnuinţa sa-l regăsim cu toate ustensilelel lui (ceaune, mese, tacamuri, corturi si materie prima) pe  prietenul nostru si al tuturor, Levi Csata, care si de data asta a gatit in doua ceaune 50 litri de gulasi de cea mai buna calitate, oferit cu o paine tot din secuime  (Levi este de origine din zona Reghin-Mures, dar sotia lui, sibianca, s-a implicat si ea in organizarea festinlui) …. Levi a făgăduit ca va fi prezent la toate etapele din acest an. Această etapa a marcat si o prezenta inedită: participarea echipei Raideri Tg. Jiu cu 5 piloti, pe spectaculoasele lor buggy-uri. Chiar daca participarea lor a fost hotărâtă in ultimul moment si necunoasterea pistei si a modului de desfasurare a concursului a constituit un handicap, evolutia lor a fost urmarita cu deosebit interes, iar efortul depus la constructia acestor masini  a fost deosebit de apreciat de toti cei prezenţi la etapă. Şi la capitolul inscrieri s-au inregistrat trei reusite: numarul total de participant inscrisi la etapa a fost de 20, s-a constituit (dupa multi ani) si clasa 1 seniori care a dat si pe castigatorul Openului, in persoana lui Bogdan Rogoz, revenit ca pilot dupa doi ani de pauza, si, constituirea unei noi clase, cea de buggy. Terenul a fost “toaletat/aranjat” cu doua zile inainte de catre personalul parcuri din cadrul Primariei Municipiului Sibiu. Ploaia aparuta intr-o scurta rafala de 20 minute, la finalul Rundei I, a inlaturat praful deranjant si a imbunatatit si ea conditiile de concurs.

Clasa juniorilor a avut si ea o prezenta numeric minima, iar sibianul Sebi Ciuntu, urmarit de ceva ghinion (motorul masinii spre final a inceput sa functioneze neregulat) dar si de propria neatentie (start pierdut odata) a reusit sa ocupe in final doar locul 3. Si primii doi ocupanti ai podiumului provin din echipa lui Vali Porcisteanu, iar clasamentul final are urmatoarea forma:

- Locul   I  Constantin Tudose

- Locul  II  Mario Cristian Calugarita

- Locul III Sebi Ciuntu.

Clasa 1 seniori a avut si ea la start doar trei piloti inscrisi, dar din ea s-a desprins invingatorul la Open, Bogdan Rogoz, care la clasa lui a condus dupa runda I, cu peste 1 minut si 15 secunde pe urmatorul ocupant al podiumului, Alexandru Broscan. Clasamentul final a fost:

- Locul   I  Bogdan Rogoz ……………… si locul I in Clasamentul Open

- Locul  II  Alexandru Brescan

- Locul III  Emilian Ciocanel

Clasa 2 seniori, cu 6 piloti inscrisi la start, a fost de data asta cea mai numeroasa si in cadrul ei a participat ca pilot si Vali Porcisteanu. Vali a fost in principal instructor pentru patru din elevii sai. Clasamentul final a fost:

- Locul   I  Vali Porcisteanu ……. si locul III in Clasamentul Open

- Locul  II  Cristi Sugar …………… si locul IV in Clasamentul Open

- Locul III  Bogdan Nastase ……. si locul VI in Clasamentul Open

Daca in anii trecuti clasa 3, pana la 2000 cmc, inregistra si peste 10 piloti inscrisi la start, de aceasta data s-au inscris doar 3 piloti la start, conditie minima pentru constituirea clasei. Dupa multi ani, principalul pretendent la aceasta clasa si la Open, Mihai Plesa, nu s-a prezentat la start de aceasta data. A fost prezent ca debutant in acest campionat si un fost elev la scoala de pilotaj Vali Porcisteanu, George Marinescu , care a ocupat, la final, si un onorant loc 11 in Clasamentul Open. Clasamentul final clasa 3:

-Locul   I  Paul Silaghi …………………. si Locul V in Clasamentul Open

- Locul  II  Bogdan Gligor ……………. si Locul 10 in Clasamentul Open

- Locul III George Marinescu ……… si Locul 11 in Clasamentul Open.

Inedita Clasa Buggy a adus la start 5 piloti. Din pacate principalii pretendenti la podium , cei cu motoarele cele mai puternice (Vasile Serban-monopost VW 1,8 Turbo si Cristian Dunavatu- motor Honda de 1,6 l), au avut probleme mecanice, astfel ca nu au reusit sa termine concursul. In schimb monoposturile echipate cu motoare Renault, Oltcit si Dacia au reusit sa se claseze pe podium. Clasamentul final:

- Locul   I Alin Drondoe

- Locul  II  Dan Olimpiu

- Locul III  Florin Patroi

Clasamentul Open a fost deosebit de disputat si pentru necunoscători, surprinzător ocupat, de catre Bogdan Rogoz (revenit la pilotaj dupa o pauza de 2 ani pe un Renault Clio de 1400 cmc). Lupta dintre acesta si Cristian Tudose (Honda Civic de 1300 cmc) a fost incheiata cu un avantaj de 3 secunde in favoarea lui Bogdan. Clasament final Open:

-Locul   I  Bogdan Rogoz

- Locul  II  Cristian Tudose

- Locul III  Vali Porcisteanu.

Se observă că în acest clasament elevul junior Cristi Tudose a reuşit să depăşească pe profesorul său Vali Porcisteanu. Cu ocazia premierii, la care s-a implicat si Vali Porcisteanu, a fost interesanta observatia acestuia: “GROAPA nu se dezminte si isi cere de fiecare data <<tributul/botezul>> ei” ….. Si eu am fost botezat aici cu ani in urma!“ referindu-se la incidentul in care a iesit cu masina cam sifonata unul din juniorii sai !!

Copyright © 2014-2022 www.slalomparalel.rallymax.ro

Toate drepturile rezervate.