Campionatul National de Slalom Paralel

Parteneri CNSPR

Feed

 

Calendar 2022

Data Locatie Organizator
14.05 Sibiu  Badiu Racing
11.06 Sibiu  Pro Drive Sibiu
02.07 Sura Mare  
23.07 Sura Mare  
20.08 Sibiu  
24.09 Bucuresti  

 

We have 13 guests and no members online

Asteptata si de aceasta data cu interes mai ales de pilotii tinerei generatii, aceasta etapa a reunit la start, numai din randul juniorilor, un numar de 5 piloti, cu varste cuprinse intre 10 si 16 ani. A fost o placere sa urmaresti evolutia acestor copii care struneau cu siguranta si dezinvoltura autoturismele lor de competitive dotate cu motoare intre 75 si 100 CP. Cea de-a doua etapa de CNSP din cadrul Federatiei Romane de Automobilism a fost organizata pentru a doua oara anul acesta tot de Clubul Sportiv Pro Drive Sibiu, si a reunit la start pilotii din cadrul a trei clase. In sprijinul etapei a mai venit si familia Tatu cu pilotii ei din trei generatii. Nepotul Jean Tatu junior si bunicul Nicolae Tatu ca si concurenti la clasa 2, iar binecunoscutul pilot CNRD Jean Tatu (fiul lui Nicolae si tatal lui Jean junior) implicat in sustinerea desfasurarii etapei. Alaturi de pilotii direct participant la etapa am mai remarcat in parcul de service si pe alti fosti piloti participanti la acest campionat: fostul campion national absolut Vali Porcisteanu alaturi de elevii sai Constantin Tudose si Bogdan Duma, Octavian Tirnovean, fost multiplu campion la slalom,  Nelu Rogoz, venit special pentru a sprijini pe tanarul pilot senior nelicentiat Cristi Cojocariu, Alin Troanca si Luci Barna, sau Andrei Hicea venit special pentru a-l sprijini pe prietenul sau Daniel Sorin Moldovan. De aceasta data a reusit sa se prezinte la startul etapei si pilotul CNR Danut Budai, unul dintre pilotii foarte talentati ridicati din acest campionat, si care “a facut legea” la aceasta etapa. Prima runda de concurs, in care confruntarea dintre piloti se face indiferent de clase si varste, a scos in evidenta implicarea tinerilor piloti junior in lupta la varf, dintre care Leontin Iocsak (16 ani), reconfirma valoarea deosebita prestata si la etapa precedenta, reusind sa ocupe la final locul trei la Open, dupa mult mai experimentatii Danut Budai si Mihai Plesa . Si juniorii David Tarta (13 ani) si Constantin Tudose au avut prestatii deosebite in cadrul acestei runde. La aceasta clasa si-a facut debutul si pilotul de doar 10 ani Bogdan Duma (participant si la etapele de Rallycross din Ungaria, Slovacia si Austria), elev al lui Vali Porcisteanu, a carui prestatie ii intrevede un viitor deosebit. Daca dupa prima runda la clasa junior ordinea era Iocsak, Tarta, Tudose si Natalia Iocsak (13 ani), in runda doi de concurs David Tarta pierde in semifinala in fata lui Constantin Tudose astlel ca podiumul are urmatoarea prezentare:

- Locul   I ……. Leontin Iocsak ………………………… 3:50,493

- Locul  II ……Constantin Tudose ………………… 4:00,593

- Locul III …..David Tarta ……………………………… 4:05,012

Clasa 2 a seniorilor, cu cilindreea motoarelor pana la 1600 cmc, a fost disputata intre castigatorul Clasamentului Open Danut Budai, Jean Tatu junior si Nicolae Tatu, care au ocupat in aceasta ordine si podiumul la clasa.

- Locul   I ………Danut Budai

- Locul  II ……. Jean Tatu junior

- Locul III …….Nicolae Tatu

La clasa 3 seniori (motoare pana la 2000 cmc) doar Mihai Plesa a reusit sa ocupe si un loc pe podium la Open, Paul Silaghi pierzind lupta in fata lui Leontin Iocsak (cu 11:46,892 la 11:57,758), si clasamentul avand urmatoarea alcatuire:

- Locul   I …………..Mihai Plesa ………………………….. 3:55,022

- Locul  II …………. Paul Silaghi ………………………….. 3:57,872

- Locul III ………….Catalin Preda ……………………….. 4:13,902

Si Clasamentul Open a fost castigat fara problem de catre  Danut Budai, acesta avand urmatoarea forma:

- Locul   I ……….. Danut Budai …………………………… 11:28,908

- Locul  II ………. Mihai Plesa ……………………..……... 11:34,624

- Locul III ……… Iocsak Leontin …………………………..11:46,892

La clasa nelicentiati a fost prezent si premiat Cristi Cojocariu. Premierea a fost efectuata ca si data trecuta tot de Vali Porcisteanu.

Copyright © 2014-2022 www.slalomparalel.rallymax.ro

Toate drepturile rezervate.