Campionatul National de Slalom Paralel

Parteneri CNSPR

Feed

 

Calendar 2023

Data Locatie Organizator
29.04 Sura Mare Badiu Racing
13.05 Sibiu  
01.07 Sibiu  
19.08 Sura Mare  
16.09 Sura Mare  
07.10 Sura Mare  

We have 9 guests and no members online

Alaturi de Buggy, juniorii au asigurat si de aceasta data spectacolul

Stabilita pana la urma, pe motive de previziuni meteorologice nefavorabile, pe Pista din “Groapa” de la Sibiu, etapa a doua de Campionat National de Slalom Paralel din 11.06.2022 s-a desfasurat sub organizarea ACS Pro Drive Sibiu (Sorin Tirnovean si Dan Niristeanu – Director Organizatoric). O aversa de ploaie mai puternica a picat doar pentru o jumatate de ora, la Runda 2, fara a influienta insa desfasurarea competitiei. Pe lista de inscriere la etapa au fost validati 33 de piloti inscrisi, din care 17 juniori.

Din partea Federatiei Romane de Automobilism Sportiv a fost prezent, ca intotdeauna, domnul Vicepresedinte Catalin Nicolaescu. Comentariul la fata locului a fost asigurat de catre prietenul nostru Andrei Mangalia. Asistenta Tehnica/tractarea rapida si eficienta a fost asigurata si de aceasta data de catre Ady Service.

Clasa juniorilor, prezenta si in lupta pentru podiumul Clasamentului Open, si-au disputant cu ardoare si de aceasta data locurile fruntase, alaturi de pilotii de pe buggy. Denis Plesa mai incisv/hotarat de la o etapa la alta, ocupa la final locul 4 la juniori în ambele ultime doua etape de Campionat si tot locul 4 în Clasamentul Anual 2022 după două etape. Dintre debutanții sezonului 2022, Alexandra-Teodora Merla si Tudor Silaghi confirma rezultatele surprinzatoare din etapa trecuta, ambii retrogradand insa doua locuri in Clasamentul juniorilor la aceasta a doua etapa (pe locurile 7 respectiv 9) dar ocupa locurile 5 respectiv 9 in Clasamentul Anual după două etape.

Mansele 3 si 4 din Runda 1 au oferit un spectacol în sine, în confruntarea dintre goliantul Can-am Maverick (condus de pilotul Robert Ciobanu) si Suzuki-ul alb, necolantat, a juniorului Alexandru Cazacu. Disputa a fost castigate de fiecare data de catre Suzuki. Cu licenta One Event, după patru manșe din Runda 1, pilotul senior Paul Popa ocupă locul I in Clasamentul Open, devansadu-l în total cu o secunda pe juniorul Alexandru Cazacu (05:29,451 la 05:30,495). Nota: Juniorul Alexandru Cazacu (implineste 17 ani la sfarsitul acestei luni) a fost obligat prin Regulamentul Campionatului să concureze alături de seniori (a câștigat un titlu anual în anii precedenți). Participarea la această a doua etapă a juniorului Andrei Duna a obligat pe ocupanții podiumului de la etapa trecuta sa se mulțumească cu locurile 2 si 3 rămase vacante.

Clasament juniori:

Locul I …………………… Andrei Duna

Locul II …………………… Mihai Pelmus

Locul III ………………….. Stefan Girleanu

Clasa 2 seniori are pe primele doua locuri pe pilotii care au ocupat in aceiasi ordine si Clasamentul Open. Din pacate Alex Cazacu abandoneaza din motive tehnice in Finala mare, Paul Popa (OE) castigand fara probleme si această ultimă manse.

Clasament clasa 2

Locul I ………………….. Paul Popa (OE)

Locul II ………………….. Alexandru Cazacu

Locul III ……….…………. Eduard Crintoiu

Clasa 3 are la start doar trei piloti, toti ocupand câte un loc pe podium

Clasament clasa 3

Locul I ……………………… Alexandru Savulescu

Locul II …………………….. Mihai Damian

Locul III ………….…………. Sorin Bratu

Clasa 4; la această clasa boggy-urile au fost vioara întâia, si doar răsturnarea spectaculoasă din mansa 3 a lui Paul Zaig, l-a privat pe acesta de un loc pe podium. Pilotul Robert Cojocaru (cu un palmares deosebit în Rally Raid: titluri de Campion si vicecampion in clasamentele anuale, cat si un titlu de Campion Est European) pe un Can-am Maverick bestial ocupa si locul 3 in Clasamentul Open.

Locul I …………………… Robert Ciobanu

Locul II …………………… Adrian Rizoiu

Locul III ………………….. Alex Bodi

Clasa Buggy:

Locul I ………………….. Robert Ciobanu

Locul II ………………….. Paul Lucian Zaig

Locul III ………………….. Corina Camelia Zaig

Clasa Femina a avut pe lista de înscriere 5 concurente. Semnalăm prezenta pentru prima data a unei concurente (Corina Camelia Zaig) pe buggy, care ocupa la aceasta clasa locul 4.

Clasament Femina:

Locul I ………………….. Alexandra Maria Teslovan

Locul II ………………….. Alexandra-Teodora Merla

Locul III ……….…………. Alessia Maria Patru aceasta ordine fiind si in Clasamentul Anual 2022 după 2 etape la Clasamentul Femina.

Clasament Open:

Locul I …………………. Paul Popa (OE)

Locul II …………………. Alexandru Cazacu, ocupant al locului I in Clasamentul Anual 2022 dupa 2 etape

Locul III ………….……… Robert Ciobanu

Copyright © 2014-2022 www.slalomparalel.rallymax.ro

Toate drepturile rezervate.