Campionatul National de Slalom Paralel

Parteneri CNSPR

Feed

 

Calendar 2023

Data Locatie Organizator
29.04 Sura Mare Badiu Racing
13.05 Sibiu  
01.07 Sibiu  
19.08 Sura Mare  
16.09 Sura Mare  
07.10 Sura Mare  

We have 12 guests and no members online

Tinerii sub 26 de ani (conf. reglementarilor FRAS juniori) s-au impus fara drept de replica si la aceasta etapa.

Etapa s-a desfasurat si de data asta sub organizarea ACS Pro Drive Sibiu, cu implicarea lui Dan Grunca (Director Organizatoric) si Dan Niristeanu. Si de data asta prezenta ralistilor a fost onorata de catre echipa lui Vali Porcisteanu, care a  adus la start mai multi tineri de un real talent.

Din partea FRAS a fost prezent pe toata durata competitiei vicepresedintele Catalin Nicolaescu, care a si efectuat premierea alaturi de Vali Porcisteanu. Printre spactatorii la etapa am recunoscut din randul pilotilor CNRD, in padocul echipei lui Vali pe Octavian Tirnovean si Stefan Timisica. Jean Tatu (implicat si de data aceasta in buna desfasurare a etapei) nu a putut fi prezent. Dintre fostii piloti de la slalom au fost prezenti: Nelu Rogoz (asistenta la fiul sau Bogdan), Radu David (interest sa-si urmareasca fosta lui masina si acum numai cu avioane “in cap” si la manse), Gabi Gaina si Tudor Simion.

Iar in acelasi colt al parcului de service l-am regasit, inca de la prima ora,  pe  prietenul nostru suporter, Levi Csata, care si de data asta a gatit  gulasul lui delicios,  pentru toti cei prezenti la etapa. Aceasta etapa a fost marcata si de data asta de participarea echipei Raideri Tg. Jiu cu 4 piloti, pe spectaculoasele lor buggy-uri. Spectatorii au asteptat si urmarit cu interes evolutia lor. La capitolul inscrieri s-au inregistrat doar 15 piloti inscrisi (cele doua etape de CNR, de la Arad si Bacau, apropiate la doua saptamini, solicitand puternic masinile si bugetul pilotilor). In padocul din parcul de service si la clasa nelicentiati am remarcat pe fostul pilot de la autocross-show Romeo Medan si pe colegii lui de generatie Costel Milu si Dumitru Serban. Romeo Medan s-a retras dupa a doua mansa (abandonata) din cauza unei defectiuni mecanice (planetara rupta).

Clasa juniorilor a avut si de data aceasta doar trei piloti inscrisi, dar castigatorul ei, Costi Tudose a ocupat si locul II in cadrul Clasamentului Open (zis si general). Sibianul Sebi Ciuntu s-a revansat in fata lui Mario Cristian Calugarita, ocupand  , la final, locul II la clasa. Ocupantii locurilor I si III ai podiumului la clasa provin din echipa lui Vali Porcisteanu, iar clasamentul final are urmatoarea forma:

- Locul   I  Constantin Tudose …………………………. si locul II la Open

- Locul  II  Sebi Ciuntu …………………………………….. si locul 6 la Open

- Locul III Mario Cristian Calugarită ………………… si locul 7 la Open

Clasa 1 seniori nu a mai putut fi constituita,  Bogdan Rogoz si Alexandru Brescan fiind comasati la clasa 2. Bogdy castiga clasa si Openul (generalul) iar Alexandru Broscan sifoneaza usor masina in mansa 2 si nu mai poate lua startul din cauza parbrizului spart. Remarcam la aceasta clasa si etapa pe pilotul Pal Arpal (prezent acum ceva ani la slalom pe un Mitsubishi 6 si ocupant secund la Openul final al acelui an), acum pe o Dacia Logan. Acesta pierde locul II la clasa si III la Open din cauza unei penalizari de 20 secunde (neprezentarea la timp pe linia de prestart in ultima mansa), dar evolutia lui a impresionat prin maturitatea dovedita.

Clasamentul final la clasa 2 seniori a fost:

- Locul   I  Bogdan Rogoz ……………… si locul I in Clasamentul Open

- Locul  II  Cristi Sugar ………………….. si locul III in Clasamentul  Open

- Locul III  Pal Arpal …………………….. si locul IV in Clasamentul Open

Si de data asta la clasa 3 s-au inscris doar 3 piloti la start, conditie minima pentru constituirea clasei. Si la aceasta etapa a lipsit unul din pretendentii la titlu la clasa si Open, Mihai Plesa. Bogdan Gligor s-a confruntat si de data aceasta cu oaresce probleme mecanice la esapament si reuseste destul de greu sa se desprinda de George Marinescu, care a fost si mai indraznet la aceasta etapa. Clasamentul final clasa 3 a avut aceiasi configuratie ca si la etapa trecuta:

- Locul   I  Paul Silaghi …………………. si Locul V in Clasamentul Open

- Locul  II  Bogdan Gligor ……………. si Locul 8 in Clasamentul Open

- Locul III George Marinescu ……… si Locul 9 in Clasamentul Open

Clasa Buggy a adus la start 4 piloti. Din pacate, si de data aceasta, principalii pretendenti la podium (Vasile Serban-monopost VW 1,8 Turbo si Cristian Dunavatu – in dublura pe aceiasi masina), au avut probleme mecanice si de tinuta a masinii (garda la sol prea mica pentru runda II, cand terenul a avut de suferit), care conduceau dupa runda I la clasa, si care au reusit la final sa ocupe doar locurile trei si patru. Clasamentul final la buggy este:

- Locul I Alin Drondoe

- Locul  II  Florin Patroi

- Locul III  Cristian Dunavatu

Clasamentul Open a fost deosebit de disputat si de data aceasta.La final Bogdan Rogoz (revenit la pilotaj dupa o pauza de 2 ani pe un Renault Clio de 1400 cmc) se desprinde net ca invingator. Lupta dintre acesta si Cristian Tudose (Honda Civic de 1300 cmc) a fost incheiata de data acesta cu un avantaj de aproape 10 secunde in favoarea lui Bogdan. Clasament final Open:

- Locul I  Bogdan Rogoz

- Locul II  Cristian Tudose

- Locul III  Cristi Sugar

Cu ocazia premierii de la etapa anterioara Vali Porcisteanu a facut interesanta observatia: “GROAPA nu se dezminte si isi cere de fiecare data "tributul/botezul ei”... De data aceasta tributul l-a platit doar Alexandru Brescan.

Copyright © 2014-2022 www.slalomparalel.rallymax.ro

Toate drepturile rezervate.