Campionatul National de Slalom Paralel

Parteneri CNSPR

Feed

 

Calendar 2023

Data Locatie Organizator
29.04 Sura Mare Badiu Racing
13.05 Sibiu  
01.07 Sibiu  
19.08 Sura Mare  
16.09 Sura Mare  
07.10 Sura Mare  

We have 9 guests and no members online

Cronici 2018

Rezultate cu multe surprize la aceasta etapa

Etapa a IV a CNSP s-a desfasurat pe data de 22.09.2018 tot sub organizarea ACS Pro Drive Sibiu si a avut ca sponsor Scoala de Soferi ABC. 

Vremea deosebit de frumoasa a contribuit si ea la reusita etapei.

De pe lista de start initiala, cu 20 de concureti inscrisi, s-au prezentat pana la urma 17, inscrisi la 4 clase.

Cu licente One Event am regasit pe lista de inscriere pe pilotul CNR Cosmin Salisteanu (la final locul 4 la clasa si 13 in Clasamentul Open al etapei) si doi debutanti la Slalom de varste diametral opuse: Domnisoara Anne-Marie Ghibernea si veteranul Mihai Alexandrescu, care s-au declarat deosebit de incantati de participare.

La clasa junior dupa runda I, cu ordinea Mario Calugarita, Sebastian Ciuntu, Paul Popa si Alex Cazacu (cu probleme la electronica motorului) nu se prevestea rasturnarea de situatie din runda II.

Astfel Mario Cristian Calugarita, datorita problemelor la pompa de alimentare, face in finala cu Sebi Ciuntu un timp cu 4 secunde mai mare decat in semifinala, astfel ca pierde locul I, iar in finala mica tanarul Alex Cazacu, in infruntarea cu Paul Popa, dupa o evolutie fulminanta in prima jumatate a mansei, abandoneaza (rasturnare), astfel ca in final rezulta urmatorul podium:

- Locul   I – Sebastian Ciuntu …………………. locul 9 la Open

- Locul  II – Mario Cristian Calugarita …..…. locul 8 la Open

- Locul III – Paul Popa …………………………… locul 11 la Open

Tinerii pilotii de la clasa 2 seniori au fost si cei care au facut jocurile in Clasamentul Open. Daca dupa runda I Danut Budai ocupa confortabil locul I la Open, in finala la clasa cu Bogdan Rogoz se infige intr-un mal si pierde locul I la clasa (cu efecte minime insa pentru clasamentul final anual la Clasa si Open). Clasamentul final este:

- Locul   I – Bogdan Rogoz ………………………………. Locul  II  la Open

- Locul  II - Danut Budai ………………………………….. Locul  I  la Open

- Locul III - Costi Tudose ……………….…….…………. Locul III la Open

La clasa 3, cu doar 3 piloti inscrisi, Paul Silaghi nu are adversari la primul loc.

In Clasamentul final se ocupa doar primele doua locuri pe podium:

- Locul   I – Paul Silaghi ……………… si locul 5 la Open

- Locul  II – George Marinescu ….… si locul 10 la Open

La clasa 4 primul loc este ocupat de noul venit la aceasta clasa, Ioan Rogoz, urmat de Ciprian Luca si doar pe locul 3 actualul ocupant al locului I al clasamentului anual, Romeo Medan.

Podiumul are urmatoarea alcatuire:

- Locul   I – Ioan Rogoz ………………….. si locul 4 la Open

- Locul  II – Ciprian Luca ………………… si locul 6 la Open

- Locul III – Romeo Medan ……….……. si locul 7 la Open

 

 

 

 

Decalata din motive obiective de pe 07.07.2018 pe 21.07.2018, cea de-a treia etapa de CNSP, organizata tot de ACS Pro Drive Sibiu (Director Sportiv Dan Grunca), a avut de data asta ca sponsor si sprijin pe Scoala de Soferi ABC Sibiu (prin Nelu Rogoz) .

Vara ploioasa a pus la incercare pe toti cei implicate in pregatirea terenului, dar in final rezultatele au fost cele asteptate.

Ajunsa la concurenta cu etapa de coasta de la Sinaia, dar si aflata la mijlocul unui sezon competitional cu multi sportive implicati si la Time Atack, CNCV2 si CNRD2, aceasta etapa a adus la start doar 18 participanti, repartizati in 4 clase.

Prin parcul de service am intalnit pe copilotul CNRD Bogdan Iancu, interesat saurmareasca evolutiile pilotilor (multi de la ACS Performance), dar si pe Luci Barna, a carui fiu s-ar putea sa participe si el, de la anul, in competitia juniorilor.

La clasa junior cu 5 piloti inscrisi la start, dupa o lupta deosebit de spectaculoase, in care juniorul de doar 13 ani Alex Cazacu pierde finala mica la nici 2 zecimi de secunda (02:08,449 la 2:08,609) in fata lui Mihnea Hanea (junior de 17 ani, venit, cu licenta One Event, in scop de pregatire pentru a participa la etapa CNRD pe macadam de la Iasi).

Surpriza a oferit-o in finala mare Mario Calugarita, cand face greseala decisiva si “fura startul” (pentru a doua oara in ultimul an), si (penalizat cu 10 secunde) pierde locul intai pe podium in fata lui Paul Popa , loc pe care il detinea pana atunci, cu un avans de peste 2,5 secunde.

Clasamentul final la clasa este:

- Locul   I ………. Paul Popa

- Locul  II ………. Mario Calugarita

- Locul III ………. Mihnea Hanea

Clasa 2 seniori (masini cu motoare pana la 1600 cmc) lupta (intre Danut Budai, Ford Ka, Costi Tudose, cu o masina Honda Civic deosebit de competitiva si sibianul Bogdan Rogoz pe Renaul Clio de 1,4l, cu o serie de probleme la cutia de viteze) a fost decisiva atat la clasa cat si pentru clasamentul Open. De fiecare data Danut Budai (pilot de top la clasa 9 si Cupa Suzuki) a stiut sa-si pastreze avansul minimul necesar pentru a nu putea fi depasit.

Clasamentul final la clasa 2 este:

- Locul   I …………… Danut Budai …………… si locul I la Open (Clasament general)

- Locul  II ………….. Costi Tudose …………… si locul II la Open

- Locul III ………….. Bogdan Rogoz ………… si locul III la Open

La clasa 3 (motoare pana la 2000 cmc) Paul Silaghi castiga si de data asta, cu oaresce emotii, podiumul clasei.

Clasamentul final la clasa 3 este:

- Locul   I ……. Paul Silaghi …………………… si locul 8 la Open

- Locul  II ……. Eugen Grigorescu ………… si locul 6 la Open

- Locul III ……. Bogdan (Bobo) Rusu ……. si locul 17 la Open

Clasa 4, cu doar 3 piloti la start, ne-a oferit o alta surpriza.

Ciprian Luca, pe Renault Clio de 2000 cmc, (cu nelipsita sotie Florentina in drepata) reuseste sa-l devanseze pe Romeo Medan,pe Audi Quatro de peste 2000 cmc,

Clasamentul avand urmatoarea configuratie:

- Locul   I …… Ciprian Luca …………………. si locul 4 la Open

- Locul  II …… Romeo Medan …………….. si locul 5 la Open

- Locul III ….. Gabriel T. Gaina ……………. si locul 16 la Open

Clasamentul Open are aceiasi configuratie ca si cel al clasei 2.

Nota: Pe facebook s-a asigurat transmisia live a evenimentului.

 

Organizatorul

Prezenta record la aceasta etapa, cu Vali Porcisteanu ca prima vioara

Prima etapa de CNSP din anul competitional 2018 de sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv a debutat sambata 12.05.2018 tot sub organizarea ACS Pro Drive Sibiu (Director Organizatoric Dan Niristeanu).

Ea a fost din timp si minutios pregatita si gratie implicarii sponsorului principal Ravenol Romania, Partener Tehnic la Formula 1 la Sahara Force 1 India. Sprijinul moral si material acordat clubului de parintii a doi dintre juniorii proapat inscrisi, cat si implicarea Scolii de Soferi ABC, au contribuit impreuna la reluarea cu forte noi a Campionatului National de Slalom Paralel editia 2018.

Pregatirea terenului a debutat cu o luna in urma, dar seceta din aceasta primavera (cea mai puternica din ultimii 50 de ani) a defavorizat consolidarea 100% a pistei, care a trebuit sa suporte peste 250 treceri de masini de competitie.

Una din noutatile cu care a debutat sezonul competitional 2018 a fost si transmisia live a evenimentului, (interviuri, concursul propriu-zis si festivitatea de premiere), gratie prietenilor nostrii si ai Slalomului Paralel, Mircea Dragan si Rares Fetean.

Lista cu cei 33 de inscrisi, anuntati pana joi 10.05.2018 ora 20, a impus pregatirea speciala si trasarea locatiilor in parcul de service, astfel ca sambata dimineata procesul de verificare tehnica, inscriere si validare s-a incadrat in programul afisat, stabilit intre orele 8 – 9:10.

Serviciul de tractari Adi Service, prin profesionalim si implicare, a contribuit si el la buna derulare a competitiei prin reducerea timpului de stationare la incidentele de pe traseu.

Spectatorii au fost atrasi ca de un magnet in parcul de service de anuntul ca multiplul Campion National Vali Porcisteanu se va prezenta la aceasta etapa cu noua lui Skoda R5 echipata pentru macadam. Iar Vali le-a rasplatit curiozitatea si interesul prin faptul ca masina, adusa in dimineata cursei la pista, direct de la Bucuresti, a mai necesitat o serie de reglaje/setari la suspensie, urmarite cu interes de spectatori. 

La clasa junior (12-18 ani), campionul pe 2017, Costi Tudose, a solicitat inscrierea la clasa 2 seniori (prin dreptul oferit de Regulament), astfel ca pe lista de inscrere a juniorilor au mai ramas ocupantii locurilor 2 si 3 de la final de an 2017 la clasa Seby Ciuntu si Mario Calugarita, la care s-au alaturat juniorii de la Pro Drive Sibiu, Paul Popa de 16 ani si Alex Cazacu de 12 ani, debutanti la ultima etapa din 20.10.2017. Cei doi junior de la Pro Drive Sibiu au urmat in iarna cursurile Scolii de Pilotaj a lui Vali Porcisteanu si toata lumea era interesata de progresele pe care acestia le-au facut. Disputele din runda I nu prevesteau rasturnarea de situatie din runda II, cand Paul Popa pierde doar in finala mare in fata lui Mario Calugarita (si el elev de-a lui Vali Porcisteanu) iar mezinul Alex Cazacu, asistat in dreapta de tatal sau Leo Cazacu (fost mecanic de clasa la automobilelel de competitie ale pilotilor campioni Heinz Gollner si Manfred Stohl), castiga finala mica in detrimental vicecampionului junior pe 2017, sibianul Seby Ciuntu.

Clasamentul final al etapei este:

- Locul I – Mario Calugarita ………...…… si locul 8 in Clasamentul Open (din 33 participant)

- Locul II – Paul Popa ……………...……… si locul 21 in Clasamentul Open, idem

- Locul III – Alex Cazacu ………………….. si locul 22 in Clasamentul Open

La clasa 2, cu 11 piloti seniori inscrisi la start, Danut Budai se impune fara drept de apel (chiar daca in prima mansa de concurs rupe o panetara). Campionul la Open al anului 2017, Bogdan Rogoz, are probleme tehnice la motor si nu reuseste sa ocupe decat locul 7 la clasa si 20 la Open.

Clasamentul final al clasei este:

- Locul I - Danut Budai ………………………… si locul 2 in Clasamentul Open

- Locul II - Cristi Sugar ……………………….… si locul 5 in Clasamentul Open

- Locul III - Mihai Plesa ………………………….si locul 6 in Clasamentul Open

La clasa 3, in care figurau 9 piloti pe lista de inscriere, toata lumea era pregatita sa urmareasca disputa dintre Norbert Maior si Raul Badiu. Norbert face in prima mansa de concurs un timp cu aproape 2 secunde mai bun decat Raul, dupa care insa abandoneaza, din cauza unei defectiuni la cutia de viteze. Pilotul de CNR Szabo Csongor, venit la aceasta etapa pentru a parcurge pe macadam primii kilometri cu noua lui masina de concurs, are o evolutie foarte spectaculoasase implicadu-se in lupta pentru cucerirea podiumului atat la clasa cat si la Open.

Clasamentul final al clasei este:

- Locul I – Szabo Csongor ………………… si locul 3 in Clasamentul Open

- Locul II – Raul Badiu ………………………… si locul 4 in Clasamentul Open

- Locul III – Paul Silaghi ……………………… si locul 11 in Clasamentul Open

La clasa 4 a automobilelor peste 2000 cmc si patru roti motrice alaturi de Vali Porcisteanu au concurat si doi veterani piloti ai Sibiului. Romeo Medan, pe al său Audi 80 Quatro, a demonstrat atat el cât si masina că mai au nerv si putere, reusind sa se claseze printre primii 10 piloti la general.

Clasamentul la clasa 4 este:

- Locul I – Vali Porcisteanu ………………… si castigator al trofeului Open

- Locul II – Romeo Medan …………………. si locul 9 in Clasamentul Open

- Locul III – Cristi Toader ……………………. si locul 15 in Clasamentul Open

Clasament Buggy:

- Locul I – Cristian Dunavatu

- Locul II – Vasile Serban

- Locul III – Tiberiu Lambescu

In Clasamentul Open Vali Porcisteanu castiga Trofeul Ravenol spre deliciul spectatorilor prezenti, clasamentul final avand urmatoarea alcatuire:

- Locul I – Vali Porcisteanu …………… si castigator al Trofeului Ravenol

- Locul II – Danut Budai

- Locul III – Szabo Csongor

Lupii tineri ai slalomului paralel s-au impus si in aceasta etapa

Desfasurat sub organizarea ACS Pro Drive Sibiu, cea de-a doua etapa de CNSP de sambata 02.06.2018 a “debutat” înca de vineri  seara, cand s-a deschis parcul de service (trasat si numerotat), aflat sub paza, care isi astepta primii competitori.

Pista a fost bine pregatita si vremea buna a fost un atu suplimentar la reusita etapei.

Cererile de inscriere, transmise din timp, online, au facut ca sa nu se depaseasca perioada de verificare documente, efectuarea verificarii tehnice si incheierea validarii inscrierilor, astfel ca intre ora 9 si 9:50 (sedinta cu piloti) in parcul de service se socializa in fata unui suc sau cafea. Concentrat si plin de emotii era tata Nelu Rogoz, la care masina de concurs a fiului Bogdanel, facuse, cu o seara inainte, niste surprise neplacute si neasteptate. Intr-un colt mai retras, in echipament complet de copilot, tacuta dar avida de a "inregistra" tot ce se discuta, Florentina, la a doua prezenta la curse, hotarata, mai mult ca oricand, sa nu se mai desprinda de pe locul din dreapta din masina de concurs a sotului ei Ciprian Luca. Veteranul gentleman Romeo Medan, recunoscut si dupa palaria alba purtata, este asistat si incurajat de de un grup de prieteni la care s-a adaugat si vocalul Dumitru Serban.

La competitie a fost prezent din partea Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, un prieten devotat, in persoana Vicepresedintelui FRAS, Catalin Nicolaescu.

Cu o prezenta de 19 piloti inscrisi la start etapa a avut un numar de 6 tineri piloti (cu varstele cuprinse intre 12 si 24 ani), intre primii 10 piloti clasati la Open.

In clasamentul Open pilotul CNRD Razvan Trisnevschi, pe Mitsubishi Evo 9 a oferit, prin evolutiile lui, un spectacol deosebit de apreciat. Acesta a fost urmat in clasament de o “haita” de trei tineri lupi cu varste cuprinse intre 24 si 17 ani (Danut Budai, Bogdan Rogoz si Cristi Tudose), a caror disputele au fost deosebit de aprige.

Trei din cei patru competitori ai clasei juniori (tineri cu varsta cuprinsa intre 12 si 18 ani, adica Alex Cazacu, Mario Calugarita si Paul Popa) au reusit sa ocupe, la final, locurile 6, 9 si 10 in Clasamentul Open.

Podiumul final are urmatoarea configuratie:

 - Locul   I … Paul Popa de 17 ani si la doar a treia prezenta in Campionat.

- Locul  II … Mario Cristian Calugarit

- Locul III … Alexandru Cazacu de doar 12 ani si la doar a treia prezenta in Campionat.

 Podiumul la clasa 2 seniori a avut pe cei trei “tineri lupi” mai sus mentionati:

 - Locul   I …… Danut Budai

- Locul  II ….. Bogdan Rogoz

- Locul III ….. Costi Tudoase si locul 4 in Clasamentul Open

 Clasa 3:

- Locul   I … Paul Silaghi

- Locul  II … George Marinescu

- Locul III … Eugen Grigorescu

 Clasa 4:

- Locul   I ….. Razvan Trisnevsch

- Locul  II ….. Romeo Medan

- Locul III ….. Ciprian Luca

 Clasa Buggy:

- Locul   I …… Tiberiu Lambescu

- Locul  II ….. Vasile Seban

- Locul III ….. Cristian Dunavatu

 Clasament Open:

- Locul   I …… Razvan Trisnevschi

- Locul  II …… Danut Budai

- Locul III …... Bogdan Rogoz

Transmisia live pe Facebook a fost asigurata si de data asta de catre prietenul nostru, si al slalomului paralel, Mircea Dragan.

 

Organizator

Copyright © 2014-2022 www.slalomparalel.rallymax.ro

Toate drepturile rezervate.