Campionatul National de Slalom Paralel

Parteneri CNSPR

Feed

 

Calendar 2023

Data Locatie Organizator
29.04 Sura Mare Badiu Racing
13.05 Sibiu  
01.07 Sibiu  
19.08 Sura Mare  
16.09 Sura Mare  
07.10 Sura Mare  

We have 7 guests and no members online

Stiri 2015

Sedinta de inceput de an a comunitatii slalomului paralel, tinuta azi 09.01.2016, la care au participat membrii Comisiei de Slalom Paralel cat si reprezentantul Comisiei sibiene de Arbitri si la care s-au implicat strans si Vicepresedintele FRAS Catalin Nicolaescu si Secretarul General FRAS, vechiul nostru prieten, sibianul Utu Badiu, au creat premizele unei surprize deosebite. Demarata cu scopul de a stabilii in primul rand Calendarul Competitional 2016 cat si unele modificari la Regulamentul General al CNSP, aceasta ne-a determinat sa-l contactam si pe multiplul campion national absolut de automobilism sportiv al Romaniei, Titi Aur. Acesta s-a oferit sa acorde pe 2016 un sprijin neasteptat si deosebit de valoros celor doua ramuri ale automobilismului (slalom paralel si rallycross) care au facut posibila aparitia unor tineri piloti deosebit de talentati (Simone Tempestini, Raul Badiu, Florin Tincescu, Octavian Tirnovean, Radu David, Mihai Plesa, Bogdan Rogoz, George Bunea, David Tarta si altii ) prin oferta de a pune la dispozitie circuitul sau pentru organizarea unei etape de slalom paralel si a uneia de rallycross. Data urmeaza a fi stabilita in perioada urmatoare si se are in vedere o posibila comasare a celor doua etape in acelasi weekend (urmare si a discutiilor purtate cu membrul Consiliului Federal al FRAS Iustinian Plesa - implicat si el in desfasurarea rallycross-ului).

Prin Regulamentul General al CNSP editia 2016 se intentioneaza a se recunoaste reciproc licentele de Slalom Paralel, Rallycross si Rally 2 (este nevoie de doar o licenta pentru a participa la oricare din cele trei campionate), si suplimentar se creaza o noua subclasa premiata in cadrul clasei 4 din cadrul CNSP pentru constructiile artizanale tip bugy.

Comisia de Slalom Paralel:

Dan Niristeanu

Sorin Tirnovean

Dan Grunca

 

Deschidem in aceasta saptamana (3.01.2016-09.01.2016) pe pagina noastra de specialitate de pe facebook o discutie cu privire la Regulamentul General CNSPR 2016, programarea etapelor de campionat (numar etape), interes al participantilor, date de desfasurare, cat si eventuali sponsori interesati de editiile acestui an.

La sfarsitul acestei saptamani, pe 09.01.2016, Comisia de Slalom Paralel a propus desfasurarea acestei traditionale sedinte anuale, la care si-au manifestat deja interesul de a participa reprezentantii Colegiului sibian de Arbitri, cat si o serie de cluburi sportive.

La comandamentul etapei de CNVC de la Brasov, in seara zilei de vineri 02.10.2015 a avut loc sedinta de validare a ultimei etape de Campionat National de Slalom Paralel din editia 2015.

La sedinta au participat din partea Consiliului FRAS Presedintele FRAS Noris Mageanu, vicepresedintele Catalin Nicolaescu, Justin Plesa ca membru in consiliu si Ioan Badiu (presedinte al Comisiei de Raliuri) care ca sibian s-a implicat mult in organizarea slalomului paralel.

Din partea Comisiei de Slalom Paralel au fost prezenti Dan Niristeanu (presedinte) si Dan Grunca (membru).

Cu aceasta ocazie s-a validat data de 24.10.2015, propusa de organizatorul Motorhome Cluj Napoca, ca data de desfasurare a ultimei etape de CNSP editia 2015, (Director Organizatoric Dacian Banca),

Totodata s-a pus in discutie si necesitatea intocmirii unui plan de masuri care sa duca la revigorarea slalomului ca pepiniera de piloti sportivi automobilisti.

La ultima etapa de CNSP din 24.10.2015 de sub organizarea Motorhome Cluj Napoca isi anunta participarea cel putin 5 junior. 

In primul rand trebuie sa mentionam pe "veteranii" juniori George Bunea si Andrei Mitre, alaturi de care este posibil sa fie si David Tarta. Apoi pe noii veniti Rares Dranca, Loentin si Natalia Iocsik si nu in ultimul rand pe Domokos Sandor. 

Si pentru ca lui Marco Tempestini personal nu i-a fost niciodata indiferent  acest Campionat, ci a urmarit adesea din umbra desfasurarea lui, a avut timp si azi, in timpul imbarcarii in avion, sa ne transmita cateva pareri.

Despre tanara Iocsak Natlia a spus scurt:  "o stiu, daca este fata aia cu Honda roz (are si un frate care participa)". ESTE FOARTE OK, MERGE CA  SI DAVID TARTA ACUM UN AN, UN AN SI JUMATATE ! 

Iata ce spune pe Facebook despre ea, tatal lui David Tarta, Ioan Tarta: “…este una dintre cele mai talentate printese. FELICITARI Nataliei si parintilor!!! Pe cand alte fetite de varsta ei se joaca cu papusi, ea imblanzeste zecile de cai putere de sub capota masini ei, un Honda Civic. Siii...... are doar 12 anisori. FELICITARI si multa bafta la Sibiu. Ma bucur ca mai sunt locuri unde si juniorii pot gusta din farmecul motosportului chia si de la varsta de 12 ani".

Abordat chiar cu ocazia Alegerilor Anuale FRAS din februarie 2015, Marco Tempestini si-a dat acceptul pentru a sustine si in 2015 etapa a IV de CNSP , care prin traditie a fost organizata de clubul Motorhome Cluj Napoca subliniind: 

"TE ROG SA RETII, NOI NU AM UITAT DE UNDE AM PLECAT !! ... doar data din septembrie nu pot de acum sa o spun"

si promsiunea se indeplineste ..... pentru data de 26.09.2015 se propune Biroului FRAS desfasoara ce-a de a IV etapa de CNSP ... Director Organizatoric  Dacian Banca.

18.09.2015

In urma analizei efectuate in comun de Birol FRAS si Comisia de Slalom Paralel data de 26.09.2015 a fost considerata ca nepropice, avansandu-se propunerea de a fi planificata pentru 24.10.2015 (data etapa rezerva in Campionatul de Slalom Paralel), avand in vedere ca in 17-18.10.2015 se desfasoara etapa de Rallycross, 09-10.10.2015 Raliul Harghitei, 03-04.10.2015 Coasta Brasov.

Ramane ca sa obtinem confirmarea oficiala de la Motorhome Cluj Napoca.

Copyright © 2014-2022 www.slalomparalel.rallymax.ro

Toate drepturile rezervate.