Campionatul National de Slalom Paralel

Parteneri CNSPR

Feed

 

Calendar 2023

Data Locatie Organizator
29.04 Sura Mare Badiu Racing
13.05 Sibiu  
01.07 Sibiu  
19.08 Sura Mare  
16.09 Sura Mare  
07.10 Sura Mare  

We have 15 guests and no members online

O etapa plina de surprise

Organizata si de data asta de catre  ACS Pro Drive Sibiu etapa a avut cu  aceasta ocazie un sponsor unic, dornic de o implicare directa dar si majora. Este vorba de Scoala de Soferi ABC Sibiu, din a carei componenta fac parte si Ioan si Bogdan Rogoz, sportivi piloti cu vechi state in automobilismul romanesc. Incheierea campionatelor  nationale de raliuri si de rallycross dar si modul de pregatire a etapei s-a vazut  in numarul mare de piloti inscrisi pentru participare. Vremea buna si deosebit de calda a contribuit si ea la reusita etapei. Pe toata perioada desfasurarii etapei a fost prezent din partea Federatiei Romane de Automobilism Sportiv vicepresedintele Catalin Nicolaescu, dar si Directorul Sportiv al acesteia, Utu Badiu. Am remarcat intre spectatori si prezenta multor actuali sau fosti sportivi: Bogdan Iancu, Andrei Hicea, Alin Troanca, Luci Barna si nu in ultimul rand Rares Fetean prezent si in calitate de fotograf.

Ziua mai scurta dar si traficul au facut ca o serie de sportivi sa soseasca cu intarziere  la teren astfel ca, prin intelegerea organizatorului, termenul de inscriere s-a prelungit cu o ore (ultimul sosit Mario Cristian Calugarita, implicat direct in lupta pentru podiumul anual la clasa junior, completand cererea de inscriere la ora 10:15 minute.

Pe lista de inscriere s-au regasit 33 de piloti, din care 10 au concurat cate doi pe masina,  si totodata 10 piloti participanti cu licente One Event care nu au punctat in campionat. La clasa juniorilor am remarcat doi noi piloti inscrisi. Este vorba de tanarul de doar 12 ani Alexandru Cazacu, fiul binecunoscutului mecanic de curse, de dupa anii 90, Leo Cazacu si de Popa Paul, de 16 ani, un junior baschetbalist din echipa Sibiului. Ambii s-au prezentat cu masini bine pregatite si au facut o impresie deosebita, reusind sa surclaseze o serie de piloti seniori. Mansele de concurs au fost deosebit de disputate, iar cele 4 buggy-uri au fost o pata de culoare deosebit de apreciata de catre public.

La clasa junior (6 piloti inscrisi, din care 3 cu licenta One Event), chiar daca nu a punctat in campionat, tanara junioare Natalia Iocsak a reusit la final sa rastoarne ierarhia intre cei trei pretendenti la podiumul anual, campionul anual al clasei junior, Costi Tudose, ocupand de aceasta data doar locul III de pe podium. Mario Cristian Calugarita a pierdut  semifinala (“furat startul”), dar si locul II in ierarhia anuala, in favoarea sibianului Sebi Ciuntu.

Clasamentul final la clasa juniori a fost:

 1. Locul   I …………. Sebi Ciuntu
 2. Locul  II …………. Natalia Iocsak
 3. Locul III …………. Costi Tudose .................. si castigator al clasamentului anual la clasa.

La clasa au punctat: Sebi Ciuntu 15 puncte, Costi Tudose 13 pct. si Mario Calugarita 12 pct.

Danut Budai si Bogdan Rogoz de la clasa 2 au fost pilotii cu masini de 1600 respectiv 1400 cmc cu doar doua roti mortice care s-au luptat si pentru podiumul Clasamentului Open. Intre ei a reusit sa se strecoare la clasa campionul absolut al anului trecut de la slalom, Mihai Plesa, care a concurat de aceasta data pe o Dacie Logan.

Clasamentul final clasa 2 seniori a fost:

 1. Locul   I ……………… Danut Budai
 2. Locul  II ……………… Mihai Plesa
 3. Locul III ………..…… Bogdan Rogoz ….. si locul II in clasamentul anual al clasei 2 (neoficial)

Campion (inca neoficial) la clasa 2 este Cristi Sugar, care a avut o prestatie mai slaba la aceasta ultima etapa, ocupand doar locul 9.

Clasa 3 seniori a avut 8 piloti inscrisi la start, din care 4 cu licente One Event. Bogdan Gligor a avut de aceasta data probleme mecanice la masina de concurs (cutie de viteze blocata), astfel ca pierde podiumul si locul II in clasamentul anual, in favoarea lui George Marinescu (neoficial).

Clasamentul anual este:

 1. Locul   I ……………….. Marius Baltateanu
 2. Locul  II ……………….. Paul Silaghi  … si castigator anual al clasei (neoficial)
 3. Locul III ……………….. Cristian Mayr

Au punctat in clasamentul clasei 3: Paul Silaghi-17 pct., George Marinescu 15 pct., Emilian Ciocanel 13 pct., Bogdan Gligor 12pct.

Clasa buggy a fost reprezentata de 5 piloti. La final acestia au ocupat podiumul in felul urmator:

 1. Locul   I …….. Tiberiu Lambescu
 2. Locul  II ……. Cristian Dunavatu
 3. Locul III ……. Alin Drondoie

Mentionam ca acesti piloti au fost premiati extra fiecare cu cate doua anvelope speciale de macadam, oferite ca sponsorizare de catre Cosmin Salisteanu.

Clasamentul Open a avut ca favorit, dar si vedeta pe Vali Porcisteanu pe al sau Mitsubishi Evo 9. Spectacolul acestuia a incantat publicul prezent in numar mare pe marginea pistei. Surprinzator, locul II a fost ocupat de Danut Budai pe un Ford K, urmat de Bogdan Nastase pe acelasi Mitsubishi Evo 9 a lui Vali.

Clasament Open:

 1. Locul   I …………… Vali Porcisteanu
 2. Locul  II …………… Danut Budai
 3. Locul III …….…….. Bogdan Nastase
 4. Locul IV ……….….. Bogdan Rogoz
 5. Locul  V …….…….. Costi Tudose
 6. Locul VI …….…….. Mihai Plesa

Chiar daca festivitatea de premiere s-a desfasurat pe intuneric, la lumina farurilor masinilor, premiile special oferite cu aceasta ocazie  au contribuit si ele la satisfactia  castigatorilor.

Copyright © 2014-2022 www.slalomparalel.rallymax.ro

Toate drepturile rezervate.