Campionatul National de Slalom Paralel

Parteneri CNSPR

Feed

 

Calendar 2023

Data Locatie Organizator
29.04 Sura Mare Badiu Racing
13.05 Sibiu  
01.07 Sibiu  
19.08 Sura Mare  
16.09 Sura Mare  
07.10 Sura Mare  

We have 9 guests and no members online

Cronica primei etape de slalom paralel din anul 2020

 

Devenit un campionat cu istorie, Slalomul Paralel a început sezonul 2020 în weekend-ul abia încheiat, cu o primă etapă care a avut loc pe celebrul circuit de autocross din Sibiu. Desfășurat de peste 10 ani pe traseul din spatele bazei ”Pompierul”, acolo unde avea loc superspeciala Raliului Sibiului în anii trecuti, Campionatul Național de Slalom Paralel a reprezentat, de-a lungul anilor, o excelentă rampă de lansare pentru tinerii piloți care au debutat în motorsport. 

Peste 30 de sportivi și-au înscris numele pe lista de start a etapei cu numărul unu de duminică, cei mai cunoscuți piloți fiind Dănuț Budai, Paul Popa, ambii participanți în Campionatul Național de Raliuri Betano, Botond Szabo, Christian Leu, David Marcu, Matei Ghiban sau Alex Cazacu. Clasa juniorilor a fost cea mai numeroasă, cu 10 piloți la start, în timp ce clasele 2, 3, 4 și respectiv categoria Buggy au avut între 4 și 6 participanți la start. 

Desfășurată fără spectatori din cauza restricțiilor, competiția a avut parte de măsuri speciale de protecție: o salvare complet echipată, inclusiv cu termoscanner, dar și puncte pentru dezinfectare în parcul de service. Cu incidente minore, cursa a fost dominată de dueluri interesante și de răsturnări de situație. 

La bordul unui Audi cu tracțiune integrală, Christian Leu este cel mai rapid în primele două manșe de concurs și lucrurile par să se îndrepte către o victorie a sa în clasamentul open. Pilotul este urmat îndeaproape de Dănuț Budai și Paul Popa, care la bordul Ford-ului Ka, respectiv Suzuki-ului Swift Sport, reușesc să se mențină detașați de către urmăritori. 

În fruntea clasamentului general open, lupta decisivă urma să se dea abia în a doua jumătate a zilei: Christian Leu se răsucește înainte de pod în manșa trei si obține un timp slab. Ploaia apărută în manșa patru de concurs schimbă calculele piloților, cu multiple schimbări surprinzătoare de clasament: Dănuț Budai se impune în clasamentul OPEN, fiind urmat pe podium de către Christian Leu și Paul Popa, ultimul având parte de o cursă excelentă și un ritm foarte bun de-a lungul celor patru manșe.

David Marcu obține locul patru în clasamentul open, urmat de Matei Ghiban pe poziția cu numărul cinci, cei doi juniori arătând o viteză foarte bună în manșele de concurs. Ciprian Luca, Botond Szabo (One Event, pilot în CNVC2), Alex Cazacu, Ioan Berbecaru și David Nedelcu încheie top-ul 10 într-o primă etapă foarte disputată de Slalom Paralel.

În categoria juniorilor, David Marcu a fost cel mai rapid înaintea semifinalelor și finalelor, urmat extrem de aproape în clasamentul provizoriu, la sub o secundă diferență, de Matei Ghiban, Alex Cazacu și David Nedelcu. În duelurile directe, lucrurile au stat complet diferit: Alex Cazacu este extrem de rapid pe suprafața îmbibată cu apă și reușește victoria în semifinale și finale, fiind învingătorul primei etape de Slalom Paralel în clasamentul juniorilor. David Marcu reușește un excelent loc secund, în timp ce David Nedelcu îl învinge pe Matei Ghiban în finala mică, într-un duel foarte strâns.

Poate cea mai mare surpriză a avut loc în cadrul clasei 2, acolo unde Dănuț Budai a fost pierdut semifinala din cauza problemelor tehnice. Cu un parcurs excelent, Paul Popa, debutant în Campionatul Național de Raliuri Betano, a fost cel mai rapid în semifinale și finală, învingându-l în duelul direct pe Alexandru Bodi. Budai încheie doar al treilea, problemele tehnice ale cutiei de viteze obligându-l pe Alexandru Borda să fie absent pe circuit.

Cu patru mașini la start, Alexandru Brescan îl învinge pe Ciprian Ana în finala „mare” a clasei 1, fiind învingător în prima etapă de Slalom Paralel din 2020. Mihai Alexandrescu ocupa locul al treilea după finala cu Alin Andreescu, în timp ce clasa 3 a fost adjudecată de Ciprian Luca. Pilotul a fost urmat pe podium de Ioan Berbecaru și Laurean Borda. Cu doar două prezențe la start, Christian Leu a fost cel mai rapid în cadrul clasei 4, urmat de Szabo Botond. În categoria dedicată buggy-urilor, Sebastian Lambescu s-a impus, fiind urmat de Cristian Mirel Neamțu și Elvis Balica.

Copyright si sursa: www.rallymax.ro

Copyright © 2014-2022 www.slalomparalel.rallymax.ro

Toate drepturile rezervate.